”Jag kan inte bara påstå att islam är bra. Jag måste fråga: Vilken islam?” ställs frågan av författaren Mohamed Omar

Läs den intressanta artikeln av författaren Mohamed Omar där han belyser viktiga begrepp om vilken typ av islam som finns och vad som gör att det finns en splittring mellan olika muslimska religiösa förgreningar. Samtidigt kan vi tyda att det inte är bra med segregation i samhället.

http://alazerius.wordpress.com/2012/05/08/jag-kallar-mig-inte-langre-islamist/

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Mohamed Omar

   /  2012/05/12

  Sådana här vansinniga domar som har bland andra har drabbat dig undergräver rättsväsendets trovärdighet, alienerar medborgarna och leder dessutom till mer misstänksamhet mot muslimer. Om denna muslimska tjej hade varit klok hade hon insett att en frisersalong är fel ställe för henne. Att hon sedan går till domstol med ärendet tyder på en total okänslighet inför vanliga svenskars rättsuppfattning. Hon drar löje över muslimer och vidgar klyftan mellan muslimer och andra. Hon framställer muslimer som irrationella, fräcka och okänsliga, oförmögna till kompromisser.

  Svara
  • Bloggaren

    /  2012/05/12

   Dessutom tror jag det är så att praktikanten läser VÅRDPROGRAMMET.
   Hon ska alltså inte bli frisör, men hon kom uppenbarligen inte in som praktikant på kirurgmottagningen eller någon annan avdelning.
   På SUS – sjukhus i Malmö/Lund – låter man annars prao-elever skära i patienterna 😉
   Se http://www.sydsvenskan.se/sverige/praohandelse-utreds-vidare

   Svara
   • Rayan gick vårdprogrammet och jag frågade faktiskt vad hon läste för program och då sa hon – massage- nu tänkte jag efterhand – skulle hon vilja praktisera att massera på en unisex salong – får man det? Det är klart att slöjan är ju inte ett hinder för händerna att kunna utföra jobbet. Får hon massera män eller får hon inte – skulle de män som blir nekade att bli masserade gå till DO och anmäla då antingen salongen eller massören för könsdikriminering?

    Svara
  • Uppenbarligen är det så att många människor reagerar för just denna händelse. Allt har egenligen börjat som när man grälar om påvens skägg, alltså ganska obetydlig sak, men har urartats till enorma dimensioner. Det ända som jag ville få fram i från början, det viktigaste budskapet, att man som egenföretagare ska ha rätten att få bedriva sin verksamhet med egen företagspolicy

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: