En del är snabba

Det är en väldig aktivitet här på bloggen. Under kvällen har antalet besök rusat iväg till omkring 800. En del är snabba med att snappa upp och rapportera vidare. Sweden Confidential ger en artikel om mig, slöjan och bloggen rubriken Frisörskan Vicky Sjöberg skriver om diskrimineringsfallet angående slöjanläs här!

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

9 kommentarer

 1. Pantertanten

   /  2012/05/08

  Första gången jag är inne på den här bloggen. Impad! Det du skriver om praktikanten var det som drog hit mig. Du skriver så himla bra om det, vilken historia! Och dessutom slöja över håret; hur bra ”reklam” är det för en HÅRsalong!

  Svara
  • tack så mycket att du tyckte om min sätt att skriva! På sätt o vis är jag ofrivilligt indragen i DRAMAT, men jag ångrar inte eftersom jag inte gjort fel.

   Svara
 2. Annareh

   /  2012/05/09

  Den aktuella muslimska flickan har nu gjort sina muslimska ”systrar” en björntjänst.

  Fler och fler arbetsgivare blir tveksamma till att anställa och ta emot praktikanter som är invandrare med islam som religion. Risken att bli anklagad för diskriminering med påföljande skadestånd avskräcker, och då i synnerhet små företag med små ekonomiska marginaler.

  Det finns, vad jag har erfarit, hårsalonger som drivs av muslimer. Varför sökte inte flickan praktikplats i en sådan? Hade slöjan accepterats i det fallet?

  Svara
  • ja tyvärr är det så – jag känner till andra salonger som säger bara rakt ut att de inte tar praktikanter över huvudtaget

   Svara
 3. Lennart

   /  2012/05/09

  Bra Vicky att du skrev om det.
  Jag håller med vad Annareh skrev det stämmer till punkt och pricka.

  Svara
 4. Billy

   /  2012/05/09

  Hej Vicky. Synd att du inte gick hela vägen, trots allt hade du god medvind när DO och polis lade ner ärendet. Självklart skall en arbetsgivare få bestämma vilken klädsel som är lämplig på arbetsplatsen. Tråkigt att du råkade ut för denna pengahungriga individ.

  Svara
  • tvärr kunde man inte riskera att vid ev förlust betala en ännu större summa – kunde notan sluta på 300-400 000 kr med alla rättegångskostnader och dylikt

   Svara
 5. Johan

   /  2012/05/10

  Det är som du skriver, att det mer och mer börjar likna en häxjakt i medierna på vanliga, förnuftiga människor. Svensk media, som dragit på sig någon sorts politiskt korrekt mantel för att skyla sin egen smutsiga byk, verkar leta efter situationer där de kan förvränga bilden så mycket det bara går för att det ska låta som att svenskar är ”rasister” och ”främlingsfientliga”. Det är helt galet och samtidigt kliar sig medierna undrande i huvudet och undrar varför förtroendet för dessa försvinner alltmer. Jag är evinnerligt trött på denna häxjakt på vanligt folk, som bara vill arbeta och sköta sig själva, utan att någon självutsedd moralpolis från media ska komma med pekpinnar om vad som är politiskt ”rätt” eller ”fel”. Denna ”korrekthet” har i sig utvecklats till en terror av vanligt folk. Nu bor jag inte i Malmö men nästa gång jag besöker staden skall jag verkligen försöka utnyttja tjänsterna som erbjuds på din salong. Det skulle vara ett hedervärt besök och jag tror och hoppas att fler tänker som jag.

  Stå på dig och lycka till!

  Svara
 1. Frisörskan Vicky Sjöberg skriver om diskrimineringsfallet angående slöjan « Sweden Confidential

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: